Ana sayfaDUYURULARKategorisi olmayanlar

Öğretmenlik Meslek Kanunu Değişiklik Önerimiz

TÜM EĞİTİMCİLER VE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ SENDİKASININ ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İLE İLGİLİ GÖRÜŞ VE AÇIKLAMALARI Öğretmenler; Milli Eğitim Bakan

Merkezi Sistem Sınavları
EĞİTİM MÜFETTİŞLERİNİN ÖZLÜK HAKLARI
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne

TÜM EĞİTİMCİLER VE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ SENDİKASININ ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İLE İLGİLİ GÖRÜŞ VE AÇIKLAMALARI

Öğretmenler; Milli Eğitim Bakanlığının amaçları doğrultusunda yürütülen eğitim-öğretim hizmetlerinin gerçekleştirilmesi sürecinde şüphesiz çok önemli rol oynamaktadırlar. Ancak, sözü edilen süreç ve bununla ilgili yasal düzenlemede eğitimin diğer paydaşlarının dikkate alınmaması, yok kabul edilmesi, kanunun amacıyla ters düşmektedir. Öğretmenlerin, kariyer basamaklarının belirlenmesi ile birlikte bu öğretmenlerin amiri durumundaki il/ilçe Milli Eğitim Müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri ile eğitim etkinliklerini denetleyen eğitim müfettişleri ve eğitim müfettiş yardımcılarına da düzenlemeye konu ünvanların verilmesi gerekmektedir. Halen yürürlükte olan öğretmenlik meslek kanunu mevcut haliyle, taşra teşkilatının kurumsal yapısını bozmaktadır. Nitekim, sözü edilen kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, alanda ciddi rahatsızlıklar ve çelişkiler ortaya çıkmış, ast-üst ilişkisi zarar görmüş, kurumların çalışma barışını bozmuş, yönetim kadrosunda olan yöneticiler ile eğitim faaliyetlerini denetleyen eğitim müfettiş ve yardımcılarının iş doyumları ile verimlilikleri azaltmış, meslek elemanlarının itibarsızlaşmasına neden olmuştur. Bunun bir sonucu olarak da sözü edilen meslek gruplarına olan talep azalmış, meslekten ayrılmalar yaşanmış ve yaşanmaktadır. Belirtilen gerekçelere dayalı olarak, ilgili kanunun maddeleri aşağıda belirtildiği şekilde düzenlenmelidir. Buna göre;

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ile ilgili Görüş ve Önerilerimiz.

Amaç:

Madde-1: Bu kanunun amacı, eğitim -öğretim hizmetlerinin gerçekleştirilmesi sürecine katılan taşra teşkilatlarında görevli yöneticiler, eğitim müfettişleri ve yardımcılarının hakları ile eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları, mesleki gelişimleri ve kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenlemektir.

Kapsam:

Madde-2: Bu kanun, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenler ile taşra teşkilatında görev yapan İl/İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Eğitim Müfettişleri ile Eğitim Müfettiş Yardımcılarını kapsar.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları.

Madde-6/3: Yüksek lisans eğitimi tamamlayanlar uzman öğretmen unvanı için öngörülen, doktora eğitimin tamamlayanlar ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulur. Bu kanuna göre, uzman ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerin amirleri olan taşra teşkilatında görevli İl/İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile eğitim öğretim etkinliklerini denetleyen eğitim müfettişleri ve eğitim müfettiş yardımcıları da kanunda belirtilen yazılı sınavdan muaftırlar. Sözü edilen yöneticiler, eğitim müfettişleri ve eğitim müfettiş yardımcıları görevlerine devam ettikleri sürece başöğretmenlik unvan ve haklarına sahip olurlar.

Madde-5/6: Aday öğretmenlerin adaylık sürecinde yetiştirilmelerine esas Aday Öğretmen Yetiştirme Programı ve Adaylık Değerlendirme Komisyonunun oluşumu ile aday öğretmenlik sürecine ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. (İlgili yönetmelik hükümlerine; “Yetiştirme Programı ve Adaylık Değerlendirme Komisyonu üyeleri arasında eğitim müfettişleri de bulunur” ibaresinin eklenmesi )

            Yönündeki görüş ve önerilerimizi arz ederiz. 10/01/2024

                     TBMM MİLLİ EĞİTİM KOMİSYON ÜYELERİNE VERİLEN

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARIMIZ                                                         

ÖMK’NA EKLENMESİ TEKLİF EDİLEN MADDE:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152 nci maddesinin “II- Tazminatlar” kısmının “A- Özel Hizmet Tazminatı” bölümünün (a) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiştir. “6. Millî Eğitim Bakanlığında genel idare hizmetleri sınıfında bulunan il millî eğitim müdürü, müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, şube müdürü, eğitim müfettişi, eğitim müfettiş yardımcısı kadrolarında görev yapanlardan memuriyetteki toplam hizmet süresi en az sekiz yıl olanlara ayrıca, 1 ve 2 nci dereceden aylık alan uzman öğretmenler için öngörülen eğitim öğretim tazminatı oranı, memuriyetteki toplam hizmeti en az on altı yıl olanlara ayrıca 1 ve 2 nci dereceden aylık alan başöğretmenler için öngörülen eğitim öğretim tazminatı oranı,”

GEREKÇE:

            Denetim sistemleri; bağlı olduğu örgütün amaçlarına ulaşılması, yönetime geri bildirimde bulunulması ve yürürlükteki mevzuatın uygulanmasını sağlaması bakımından vaz geçilemez bir alt sistemdir. Eğitim sistemini etkileyen unsurların sürekli olarak değiştiği günümüzde, denetim sisteminin değişmemesi; rol ve işlevlerinin güncellenmemesi söz konusu olamaz. Bunun belirleyicisi de şüphesiz yasa koyucular  ve bunların uygulayıcısı durumundaki yönetimlerdir.

             Kamu hizmetlerini düzenleyen genel yasa durumundaki 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36.maddesinde; eğitim müfettişliği, diğer müfettişlikler gibi kariyer meslek grubu olarak tanımlanmaktadır. Eğitim müfettişleri, kamu sektöründe görev yapan bütün müfettişler gibi yarışma sınavı ile seçilmekte ve 3 yıllık yetiştirme süreci sonucunda yapılan yeterlilik sınavı ile mesleğe girmektedirler. Ancak, kamuda müfettiş unvanına sahip diğer müfettişlerden özlük hakları noktasında aynı haklara sahip değildir. 

7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde olumsuz sonuçlar doğurmuş; Milli Eğitim Teşkilatının kurumsal yapısını bozmuş; ücret dengesizliğine neden olmuştur. Başlangıçta yapılan YANLIŞLIK; kanunun yeniden düzenlenmesi sürecinde giderilebilir.

             “ÖMK’ nın yürürlüğe girmesiyle birlikte 230.000 öğretmen, uzman ve başöğretmen sayılacaktır. Bu öğretmenlerin amiri durumunda olan ve onları denetleyen eğitim müfettişlerinin bu grup içerisindeki oranı, % 1’in altındadır. Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek, ülke genelindeki toplam sayısı 1544 olan eğitim müfettişlerinin söz konusu ücret artışının dışında tutulması, kabul edilir bir durum ve hukuki değildir. Bir kurum içerisindeki üstlerin; idaresi altındaki astlarından, denetleyenlerin denetledikleri öğretmenlerden düşük maaş almaları, hayatın olağan akışına aykırıdır. Traji komik, böyle bir uygulamayı sonlandırabilecek bir düzenlemenin, Bakanlık tarafından hazırlanan bir önceki yasa tasarısından geri çekilmesi de anlaşılır değildir.

            Mevcut özlük hakları ve durum nedeniyle, eğitim müfettişliğine olan talep azalmıştır. Nitekim; MEB’nın ihdas ettiği 750 müfettiş kadrosu, son yıllarda açılan 2 ayrı müfettiş yardımcılığı sınavında, yeterli sayıda öğretmen başvurmaması ve mesleğe başlamasıyla istifa edip, öğretmenliğe geri dönmesi nedeniyle doldurulamamıştır.  Bu durum, yakın gelecekte müfettişlik mesleğinin nitelik boyutunu olumsuz etkileyecek, yeni bir müfettiş sorununu yoğun olarak hissettirecektir.

MEVCUT DURUM (2024 Haziran Ayı İtibarıyla)
Meslek GrubuDerece KademeEk Gösterge Mevcut DurumNet Ödenen
Öğretmen 3.60039,781 ₺
Uzman Öğretmen1/43.60043,342 ₺
Başöğretmen1/43.60048,218 ₺
Şube Müdürü1/43.60047,482 ₺
Eğitim Müfettişi1/44.20045,153 ₺
Eğitim Müfettiş Yard.2/22.20039,903 ₺
Yardımcı Hizmetli6/837.250 ₺
    

Taşra teşkilatlarındaki görevli personelin almakta olduğu maaş ücretleri:

Talep: Tüm eğitim müfettişlerinin, ‘başöğretmen’ ücret farkından yararlanmaları, hak ettiği özlük haklarına kavuşmalarıdır.  04/07/2024

                                                                       TEMSEN YÖNETİM KURULU

yorumlar

WORDPRESS'İN: 0
DİSQUS'U: 0